Ugrás az oldal tetejére
Magnézium hátsó felni 212 mm VLV.Mod. 40/58
Webshop ajánló
KC78MA212-58VS -
 
- további információk a termékről
Webshopunkban jelenleg1638 termék található.
A kiválasztott termékeket postai utánvéttel küldjük el a megrendelőnek.
 

Termék kereső
Beállítás
db temék / kategória oldalanként.
 
  
     
 
Három bajnoki cím és három Duna Kupa győzelem
2010. október 06.

Eddigi legjobb eredményét érte el a Visual Motorsport Egyesület, hiszen eddig még soha nem fordult elő, hogy egy évben három bajnoki címet szereztek volna versenyzőink.

Szeptember 25-én Ausztriában zárult a 2010-es Gokart Országos Bajnokság. Az utolsó hétvégén, három-három futamot rendeztek, amelyből az első kettő számított a bajnokság értékelésébe, viszont mindhárom eredményét figyelembe vették a Duna Kupa pontozásánál.

125 Mini géposztályban induló versenyzőnk, Czakó Roland második lett a XIII. fordulóban majd a negyedik helyen végzett a XIV-ben, ezzel, csakúgy, mint tavaly, az OB második helyét szerezte meg. A harmadik futamra kaotikus körülmények között került sor, ugyanis a száraz rajt után esni kezdett. A jégpályává változott pályán versenyzőnk hibátlanul vezetett és megérdemelten lett első a piros zászlóval megszakított futamon. Az alacsony létszám miatt, valamint a féltáv előtt megszakított verseny miatt csak negyed pontokat osztottak ezen a futamon, de ez is elég volt ahhoz, hogy, 0,75 ponttal ugyan, de Czakó Roland nyerje a Duna Kupát.

Négy versenyzőnk vett részt a Super World Formula géposztály utolsó fordulóin. Laborczfy Dénes és Tuzson Attila a bajnoki címért, Baló András és Attramini Mirko a harmadik helyért csatázott. Baló kiváló formában versenyzett ezen a hétvégén és két győzelemmel elvette Attraminitől a harmadik helyet. Mirko így lecsúszott az SWF dobogójáról, de nincs oka búslakodni, hiszen idén övé a 125 DD2 bajnoki címe.
Az első futamon Tuzson Attila a második helyen végzett, így, a kötelező ponteldobásokat figyelembe véve hat ponttal átvette a vezetést Laborczfytól. Az utolsó fordulóra egy dologra kellett figyeljen, hogy csak egy hellyel végezzen Dénes mögött. A feladat könnyű volt, de közbeszólt a technika ördöge. A hatodik körben Attila gokartjának lánca elszakadt. Versenyzőnk kiesett és mivel nem teljesítette a futam távjának 60%-át, nem kaphatott pontot, így nem sikerült begyűjtenie a harmadik bajnoki aranyát. Laborczfy Dénes a harmadik helyen zárta az utolsó futamot és 10 pont előnnyel megszerezte első gokart bajnoki címét.
A Duna Kupa értékelésébe a greinbachi, második pannónia-ringi, győri és a brucki verseny eredményei számítottak bele, így itt más sorrend alakult ki. Nyert Attramini, Laborczfy második, Tuzson harmadik lett.

Már Győrben eldőlt a 125 Masters kategória bajnoki címe, hiszen Märcz Ferenc előnye behozhatatlanná nőtt. Tuzson Attila volt még harcban a második helyért testvérével, de végül csak az első futamon indult, így maradt a harmadik helyen a bajnoki tabellán. Bitó Csaba az ötödik helyen végzett az első, a harmadik helyen a második futamban, az év végi összetettet pedig a nyolcadik helyen zárta. A Bruckban megrendezett harmadik futamban a versenyzők fordított sorrendben rajtolnak, ezt kihasználva Bitó győzni tudott az utolsó brucki futamon.
A Duna Kupát Märcz Ferenc nyerte, Tuzson Attila negyedik, Bitó Csaba ötödik lett.

GRATULÁLUNK A GYŐZTESEKNEK !!!

Eredmények:

Gokart Országos Bajnokság végeredménye
Duna Kupa – Mini Max
Duna Kupa – Max Masters
Duna Kupa – Super World Formula

Vissza az előző oldalra
 
Ugrás az oldal tetejére

    Kapcsolat   Impresszum
Használt Gokart Alkatrészek  |  Hírek  |  Csapat  |  Versenyzők  |  Támogatók  |  Versenynaptár  |  Eredmények  |  Fényképek  |  Letöltés  |  Linkek  |  Adatvédelem  
Array ( [orderID] => 188c565541328fbe380f0d0cee751e46 )